TASUTA TARNE EESTI SISESELT ALATES 99€

Tupe pH

Kuidas peaks naine lõhnama ja maitsema? Mis mõjutab tupe pH-d?

Nii nagu igal inimesel on oma lõhn (mis sõltub toitumisest, tervisest, tarvitatavatest ravimitest, feromoonidest ja geenidest), on igal naisel oma tupelõhn ja -maitse, mis sõltub tupe pHst ja võib ajas muutuda.

Normaalseks tupe pH-ks peetakse vahemikku 3.8-5. Neutraalne pH on 7, kuid tupe keskkond peab olema happelisem, et säilitada hea mikrobioom ning hävitada patogeene ja soovimatuid baktereid.

Normaalse mikroflooraga tupp võib lõhnata hapukalt, metalselt, magusalt ja isegi mõrult ning seda mõjutab muuhulgas ka meie toitumine ja tsüklifaas. Nt esineb metalset lõhna ja maitset päevade ajal/läheduses (tulenevalt rauasisaldusest veres) või mõnel juhul ka kokkupuutel spermaga. Tugevalt maitsevad toidud ja joogid nagu kohv ja vürtsikas toit, kuid ka lima tekitavad toiduained nagu piimatooted, muudavad ajutiselt samuti tupeeritise lõhna ja maitset.

pH võib minna paigast, kui tupes on põletik või seen, millega seonduvalt võib muutuda tupeeritise värv ja koostis ning tekkida roiskunud või kalalõhn. Samuti võib tasakaalutus tekkida stressist, alkoholist, suhkrurohkest ja poolfabrikaatiderikkast dieedist, lõhnastatud sidemetest, vaginaaldušitamisest jms.

Tupeeritise hulk sõltub tsüklifaasist, tupe treenitusest, erutumisest kuid ka toitumisest.

On hea, kui tunned enda keha, tead, mil kõik on normi piires, oskad märgata, mis põhjustab muudatusi sinu kehas ning teha vajalikke muudatusi enda dieedis ja elustiilis.

Pane ennast kirja ootelisti. Teavitame sind kohe, kui toode on taas saadaval.